Nutriční hodnoty (Zlaté mandlové mléko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 352 kJ / 1 518 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,37 g |
| Tuky | 119,65 g |
| – nasycené | 11,54 g |
| – nenasycené | 106,78 g |
| –– mononenasycené | 56,52 g |
| –– polynenasycené | 50,27 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 27,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 52,30 g |
| – cukry | 2,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek mandlí | Mandle neloupané | 250 g |
| 2 2 velké masité datle (příp. jiné sladidlo dle chuti, např. javorový sirup nebo kokosový cukr) | Sirup javorový | |
| asi 1 cm 1 cm dlouhý zázvor (ideálně bio, má mnohem lepší chuť) | Zázvor sušený | |
| 1 lžička 1 lžička kurkumy (koření) nebo pěkný kus čerstvé kurkumy, pokud jí seženete (lze sehnat v některých orientálních potravinách) | Kurkuma mletá | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 2 2 menší kousky kardamomu | Kardamom prášek |