Nutriční hodnoty (Telecí pečeně s bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 755 kJ / 1 137 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 215,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 211,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,40 g |
| Tuky | 12,28 g |
| – nasycené | 5,84 g |
| – nenasycené | 4,54 g |
| –– mononenasycené | 4,00 g |
| –– polynenasycené | 0,54 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 557 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 24,30 g |
| – cukry | 1,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Asi 1 kg 1 kg telecího masa (karé nebo kotletky v celku) | Telecí kýta | 1000 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| trochu trochu čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 1 malý stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| tymián | Tymián sušený | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| listová petrželka - ideálně čerstvá, v nouzi mražená nebo sušená | Petržel nať čerstvá | |
| 1 dl 1 dl bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |