Nutriční hodnoty (Telecí pečeně s bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 755 kJ / 1 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 211,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,40 g |
Tuky | 12,28 g |
– nasycené | 5,84 g |
– nenasycené | 4,54 g |
–– mononenasycené | 4,00 g |
–– polynenasycené | 0,54 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 24,30 g |
– cukry | 1,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Asi 1 kg 1 kg telecího masa (karé nebo kotletky v celku) | Telecí kýta | 1000 g |
máslo | Máslo kravské | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
trochu trochu čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | |
1 1 malý stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
tymián | Tymián sušený | |
rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
listová petrželka - ideálně čerstvá, v nouzi mražená nebo sušená | Petržel nať čerstvá | |
1 dl 1 dl bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |