Švédský koláč 2

ruzena Kuchařka: ruzena

Doba přípravy: cca 1h 1 plech Moučníky , Řezy 22 názorů

Suroviny

Na těsto:
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
Na náplň:
3 měkké tvarohy
3 celá vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 l mléka
100 g opraných rozinek
2 lžíce citronové šťávy
1 celé máslo (Hera) na pokladení na těsto
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše na těsto (mouku, cukr a prášek do pečiva) smícháme v suchou směs. Na vymazaný plech nasypeme 2 hrnky směsi do tvaru koláče.

  2. Na to nalijeme řidší tvarohovou náplň a posypeme zbytkem těstové směsi. Na povrch koláče klademe tenké plátky másla a dáme péci do mírně vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut.

Poznámka

Švédský koláč má výbornou chuť a jeho příprava je snadná.Tento recept mám z knihy Domácí moučník od p.Zdeny Kocourkové

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 426 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švédský koláč 2

  • Lenunka Lenunka

    dělám také, tvarohový i jablečný, a někdo mi tu poradil, že je lepší ze sypkých surovin a másla udělat takovou drobenku, půl nasypat pod náplň a půl na, dělám to od té doby tak a žádné máslo se nikam nestrouhá, nikde nezbývá žádná mouka, je to perfektní:-)

    Odpovědět

  • Zuza Zuza(neregistrovaná)

    Drazí, koláč peču již od mládí, tak sedmatřicet let a během té doby se výrobci tvarohu, na tom to vše stojí. Vychytala jsem tvaroh - Javornický tučný, s ostatními to není dobré. Pekáč jen vymazavam, nic jiného, Heru rozkrájíme až na vršek. Pravda, trocha mouky vždy na dně zůstane, ale není to tak strašné, peču ve staré el.troube zhora i zdola teplo asi 45 minut, až je takový zlatohnědý, ne spálený. Osobně ho ráda ještě teplý, takže prášek do pečiva cítit je, po schladnuti už ne, chladné na zemi na dlažbě, prikryty utěrkou, aby si udržel patřičnou vláčnost. Celá rodina ho celá léta miluje, dokonce i můj syn, který koláče nejí.

    Přeji příjemné pečení:-K:-p

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Tak jsem dnes zkusila....testo upeceny,ale silne citim kyprici prasek. Tvaroh prosim jaky? Totalne cely se mi to rozlilo a je z toho tvarohova kejda. Za me recept k prdu.:no:

    Odpovědět

  • vaclava gregrova vaclava gregrova

    Dnes jsem pekla podobny,jen do sypke smesi ještě dam vanilkovy cukr a citronovy cukr a spetku jedle sody,Pak ještě do tvarohu vanilkovy a citronovy cukr,1vanilkovv pudink a méně mleka protože davam vanickovy tvaroh a ten je ridsi.Recept je super,:-K:yes:

    Odpovědět

  • Annie Annie(neregistrovaný)

    Tuk (1 Hera) se musí smíchat s moukou a ostatním v drobenku,
    polovina se nasype dolu a druhá na tvaroh.
    Plech se nevymazává ani nevysypává..
    Peču už léta.

    Odpovědět

  • petrus petrus(neregistrovaný)

    Děvčata maslo pridejte do sypke směsi a spodni dil obarvěte kakaem je to luxus:-)

    Odpovědět

  • Hosnedlova Hosnedlova(neregistrovaná)

    Já radím všem co koláč pečou aby na dno pekáče nebo formy silně vymazané máslem přidali strouhanku, pak je to krásně do růžova upečene.já osobně cukru dávám také méně;-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Buchta je moc dobrá:-p, přidala jsem fotky té své i když se trochu liší v přísadách :-O(dávám méně mléka a zase navíc tam mám pudingový prášek). Ale jinak jsou buchtičky stejné. Takže bod :yes:

    Odpovědět

  • ivona ivona(neregistrovaná)

    Mám lepší variantu.Z celého másla,mouky,cukru a prášku do pečiva udělám posypku.Jednu polovinu dám na dno,zaleju tvarohovou náplní a zbytkem posypu vrch.Buchta je hodně mokrá .Máme ji moc rádi a vždy se po ní zapráší.

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    No to jsem ráda,že se na to přišlo,čím to asi je,:-))i když,já jsem pekáč vůbec nevymazávala,pekla jsem na pečícím papíře:-8,což je na fotce viditelné:-))

    Odpovědět

  • Hana B. Hana B.(neregistrovaný)

    Všem děkuji za vysvětlení. Podívám se na podobný recept a určitě ho vyzkouším. Někdy stačí přidat nebo něčeho přidat. A jak píše Janička, dno pekáče pořádně vymazat máslem:yes:

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Ahoj všem,
    tento koláč znám a pekla jsem ho již několikrát. Na poprvé byl výborný a celý upečený. Protože rodině moc chutnal tak jsem si to za týden zopakovala a stalo se mi to co Haně. Na dně byla mouka (upražená). Dlouho jsem přemýšlela proč a přišla jsem na to. Musí se dno důkladně vymazat máslem (Herou). Dnes, když ho peču dám tuk do mrazáku a pak jej na hrubém struhadle nastrouhám a pěkně ho na dně pekáče urovnám a pak na něj dám suchou směs atd. Hezké odpoledne J. :-):-):-)

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    Hano (neregistrovaný/á)já jsem pekla koláč přesně podle návodu a můžu říct,že jsem ho měla úplně v pořádku upečený.Nevím,čím to může být,možná teplotou při pečení,je psáno,že se má dát do mírně vyhřáté trouby,no a já mám plynovou troubu a pekla jsem ho i při mírné teplotě,proto jsem ani nepsala při jaké teplotě se peče,protože každý má jinou troubu a jinak každýmu peče.Na fotce je vidět,že ho mám normálně upečený a žádná mouka mi na plechu nezbyla.Taky jsem měla obavu,ale dopadlo to dobře,jen na povrch jsem dala opravdu celé máslo,jak píšeš i ty.;-)Jen jsem nedávala rozinky-manžel je nejí.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hani, zkus koláč, který je zde přidán, jako podobný. Tam jde celá Hera. Třeba se ti bude dařit lépe. Mi to taky dělalo u nějakého suchého koláče a ten "podobný" recept se zadařil. Proto jsou zde podobné recepty. Někdy jen maličkost ho může změnit na něco jiného;-)

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Mám tento recept již několik let. Jenomže po upečení mi zůstává na pechu sypká směs. I když je koláč upečený, při krájení je na dně sypká směs. Když něchci mít na dně sypkou směs, tak musím dát na vrch celé máslo. Pochopitelně plátky másla. Když koláč nechám v troubě delší dobu péct, tak zespodu hoří. Jak to děláte vy? Nechce se mi věřit, že tyhle problémy mám jenom já. PTala jsem se kámošky ai ji zůstává na dně sypká syrová směs. Koláš je dobrý, krásně voní, ale tá mouka ze spodu mi moc vadí. Děkuji. Hana B.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: švédský koláč švédský sypaný koláč švédský tvarohový koláč švédský koláč recept švédský koláč s tvarohem švédský sypaný tvarohový koláč recept na švédský koláč švédský koláč na hrnky recept švédský koláč recepty svedsky kolac jabkovy kolac švédský koláč bez těsta švédský sypaný koláč s tvarohem koláč s herou švédská buchta svecky kolač švédský mandlový koláč švédský mandlový dort švédská buchta s tvarohem

Zapomněl/a jsem heslo