Nutriční hodnoty (Kynutý koláč z jablečných lodiček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 526 kJ / 2 755 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,37 g |
| Tuky | 74,24 g |
| – nasycené | 37,71 g |
| – nenasycené | 29,09 g |
| –– mononenasycené | 21,71 g |
| –– polynenasycené | 7,38 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 29,45 g |
| Cholesterol | 673 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,64 g |
| Sacharidy | 436,89 g |
| – cukry | 176,99 g |
| ––– laktóza | 10,39 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150-180 ml 150-180 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 165 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| 50 g 50 g rozehřátého másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 370 g 370 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 370 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1/3 kostičky 1/3 kostičky čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | |
| 4-5 4-5 středních stejně velkých jablíček | Jablko čerstvé | 675 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hnědého třtinového cukru | Cukr třtinový | 36 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice mleté | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého hřebíčku | Hřebíček | |
| 1 1 vejce na potření koláče | Vejce slepičí | 70 g |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské |