Nutriční hodnoty (Domácí bramborové šišky s houbami a brokolicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 11 449 kJ / 2 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,33 g |
Tuky | 70,87 g |
– nasycené | 39,68 g |
– nenasycené | 23,06 g |
–– mononenasycené | 19,48 g |
–– polynenasycené | 3,59 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 66,88 g |
Cholesterol | 569 mg |
Sodík | 3,67 g |
Sůl | 8,82 g |
Sacharidy | 376,67 g |
– cukry | 45,68 g |
––– laktóza | 19,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor vařených ve slupce | Brambor zimní | 1000 g |
120 g 120 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 120 g |
100 g 100 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 100 g |
1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
500 g 500 g hub (směs) | Hřib čerstvý | 500 g |
2 ks 2 ks cibule | Cibule čerstvá | 138 g |
2 kelímky 2 kelímky 30% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
2 dcl 2 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
polévkové koření ( může být Podravka, houbové koření ) | Polévkové koření tekuté | |
tuk na smažení | Olej řepkový | |
pár růžiček růžiček brokolice | Brokolice čerstvá | |
parmazán | Parmezán |