Nutriční hodnoty (Domácí bramborové šišky s houbami a brokolicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 11 449 kJ / 2 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,33 g |
| Tuky | 70,87 g |
| – nasycené | 39,68 g |
| – nenasycené | 23,06 g |
| –– mononenasycené | 19,48 g |
| –– polynenasycené | 3,59 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 66,88 g |
| Cholesterol | 569 mg |
| Sodík | 3,67 g |
| Sůl | 8,82 g |
| Sacharidy | 376,67 g |
| – cukry | 45,68 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor vařených ve slupce | Brambor zimní | 1000 g |
| 120 g 120 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 120 g |
| 100 g 100 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 100 g |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 500 g 500 g hub (směs) | Hřib čerstvý | 500 g |
| 2 ks 2 ks cibule | Cibule čerstvá | 138 g |
| 2 kelímky 2 kelímky 30% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
| 2 dcl 2 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| polévkové koření ( může být Podravka, houbové koření ) | Polévkové koření tekuté | |
| tuk na smažení | Olej řepkový | |
| pár růžiček růžiček brokolice | Brokolice čerstvá | |
| parmazán | Parmezán |