Nutriční hodnoty (Hrachová kaše jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 7 333 kJ / 1 753 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 82,68 g |
| Tuky | 50,04 g |
| – nasycené | 25,96 g |
| – nenasycené | 20,28 g |
| –– mononenasycené | 14,80 g |
| –– polynenasycené | 5,48 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 65,45 g |
| Cholesterol | 89 mg |
| Sodík | 852 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 201,10 g |
| – cukry | 36,80 g |
| ––– laktóza | 7,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g zeleného půleného hrachu | Hrách žlutý loupaný sušený | 300 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 150-200 ml 150-200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 175 ml |
| 20 g 20 g parmazánu | Parmezán | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladká mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| uzené maso (nebo opečená uzenina) | Vepřová plec uzená | |
| smažená cibulka na posypání | Cibule smažená |