Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková bábovka

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Zkuste upéct bábovku, která díky strouhaným jablkům nikdy není suchá. Místo mléka můžete dát třeba podmáslí, bude i s nim výborná. Až zakrojíte poprvé, sami oceníte jak výborný moučník lze takto připravit.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 116 kJ /
3 613 kcal
Bílkoviny50,81 g
Tuky170,66 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 333 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy460,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr utřeme s vejci a olejem do pěny. Připravíme formu na bábovku. Vymažeme tukem a poctivě vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Předehřejeme troubu na 160 °C. Do utřené vaječné směsi přidáme jablka a lehce vmícháme zbytek surovin. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, musí být po vyjmutí suchá. Krok 4: Bábovku necháme zchladnout a pak teprve vyklopíme. Před podáváním dozdobíme moučkovým cukrem.

TIP: Jak poznat správně upečenou bábovku pomocí špejle

Zveřejněno 4. 11. 2008

Poznámka autorky Marta

Bábovka nikdy není suchá. Zkusila jsem místo mléka dát podmáslí - výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB2o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB2o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Za mně velmi dobrý nápad , zrovna jsem si ji udělala , a zkouším bez vajec tak snad se povede !!

Dělám podobnou, přidávám ořechy a ještě skořici. Nikdy ale nezjistíme, jak dlouho by vydržela vláčná. Naše lidské kobylky jsou při hodnocení kvality výrobků moc rychlé.:-8

<3Chuťově velmi dobrá, ubrala jsem množství cukru. Přidávám mezi oblíbené a zase někdy znovu upeču.

Bábovka výborná.Dala jsem špaldovou mouku a třtinový cukr,takže zdravější varianta:-)

Právě jsem bábovku vyndala z trouby, tak jsem zvědavá až za hodinku zakrojíme :-), přidala jsem pár hrozinek namočených v rumu.

Lucie, peču asi skoro hodinku při 17O, ale každá trouba peče jinak ;-)

prosím cas a stupne :) dekuji :)

one way

mňam mňam je vítečná všichni se olizujeme je fakt super;-)

5:-)) děkuji, dnes jsem ji pekla výborná:-D:-D:-D:-D:-D:yes:

opravdu moc dobrá, řešila jsem co s kyselými jablky od babičky ze stromu a tohle je nejlepší řešení. ani mléko jsme nedávala a bábovka je super.:-)

Výborná bábovka :-) Přidala jsem trochu zavařeného rybízu pro osvěžení chuti a byla :-p Jen mě pobavil přítel, když se zeptal, že kolik jsem tam dala rumu :-)) A ještě lepší byl výraz, po odpovědi "žádný" :-D :yes:

Bábovka je rychlá a výborná. Mám dost jablek, takže se recept hodil. Ještě bych možná přidala rozinky.:yes::-*

:-)...hlásím, že včera jsem pekla obměnu...místo jablek a mléka jsem dala do bábovky rozmixovanou plechovku ananasu a asi tři lžíce ananasového pudingu...:yes::yes::yes:...

:-):-)Marti, to je forma ještě po mé babičce - asi 60 let stará kameninová forma...krásně se mi v ní bábovka peče, ale protože je dost veliká, tak většinou mám všechny bábovky nižší...;-)

Načíst další komentáře (12)

Tématické fráze:
bábovka z jablek, bábovky z jablek hrníčková, jabková bábovka, recept na jablkovou bábovku, nejlepší jablková buchta, bábovka s jablky-recepty, babovka s jablek, babovka sjablky, šlehačková bábovka s jablky, jablkovababovka, hrníčková bábovka z jablek, recept bábovka z jablek, bábovky z jablek, recepty s jablky, bábovka z podmáslí, zdravá bábovka, recepty bábovka z jablek, jablková, jablíčková bábovka, rychlá jablková bábovka

Suroviny:
mouka hladká, mouka hrubá, jablko, cukr krupice, vejce, olej, prášek do pečiva, kůra citronová, skořice, jablko, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu