Nutriční hodnoty (Srnčí kýta se šípkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 11 154 kJ / 2 666 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 311,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 307,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,66 g |
| Tuky | 138,51 g |
| – nasycené | 68,00 g |
| – nenasycené | 67,58 g |
| –– mononenasycené | 55,39 g |
| –– polynenasycené | 12,19 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 15,33 g |
| Cholesterol | 810 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 8,92 g |
| Sacharidy | 37,29 g |
| – cukry | 22,96 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg srnčí kýty | Srnec kýta | 1500 g |
| 15 dkg 15 dkg uzeného špeku | Špek | 150 g |
| 1 litr 1 litr vývaru ze srnčího ořezu a kostí | Vývar srnčí | 1000 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 2 lžíce 2 lžíce šípkové marmelády | Marmeláda šípková | 30 g |
| 1/2 litru 1/2 litru šipkového protlaku | Šípkové pyré | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| nové koření | Nové koření | |
| jalovec | Jalovec sušený | |
| vepřové sádlo | Sádlo vepřové | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |