Masové hašé

taddy1 Kuchařka: taddy1

Doba přípravy: 30 min. 4 porce Mleté maso 0 názorů

Suroviny

500 g vařeného nebo pečeného masa (hovězí, vepřové)
1 dl vývaru
1 vrchovatá lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
4 stroužky česneku
1–2 hrsti strouhanky
mletý pepř
sůl
majoránka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme s oloupaným česnekem.

  2. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle. Zasypeme moukou, usmažíme jíšku a přidáme mletou směs masa a česneku. Důkladně promícháme a zalijeme vývarem. Asi 10 minut za občasného míchání provaříme na mírném ohni.

  3. Na závěr zahustíme trochou strouhanky a ještě chvíli provaříme za stálého míchání. Finálně dochutíme solí, pepřem a majoránkou, odstavíme z plotýnky, přikryjeme pokličkou a necháme "dojít" pár minutek.

  4. Podáváme s kysaným zelím nebo okurkou a vařenými bramborami nebo s chlebem.

Poznámka

Na snímku je varianta z vařeného hovězího masa z polévky. Vypadá i chutná jako světlý prejt do jitrnic a když ho zapijeme dobrým pivkem, je na světě krásně... :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Masové hašé

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: masové haše recept recept na masové hase masová haše recepty recepty masové haše haše recept masova hase top recepty másová háse zeli á brámbory masové hašé haše bez mouky recept masová hašé masová hase s bramborem a se zelim kuchařka haše top recepty recept na masovou hasi recept na haši

Zapomněl/a jsem heslo