Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zdravější ořechový dort s mascarpone, čokoládou a banány)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie40 640 kJ /
9 713 kcal
Bílkoviny152,40 g
– z toho živočišné bílkoviny60,32 g
– z toho rostlinné bílkoviny92,08 g
Tuky811,19 g
– nasycené217,11 g
– nenasycené534,40 g
–– mononenasycené301,22 g
–– polynenasycené233,19 g
––– omega 352,68 g
Vláknina40,20 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 947 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy430,93 g
– cukry163,21 g
––– laktóza37,83 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g mletých ořechů (já dala směs 70 % vlašské, 10 % mandle, 10 % lískové, 10 % kešu a propašovala jsem k nim i něco slunečnicových semínek) Vlašské ořechy mleté 300 g
300 g 300 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 300 g
300 ml 300 ml kvalitního rostlinného oleje Olej řepkový 300 ml
100 g 100 g agáve nebo jiného sladidla Sirup agávový
200 ml 200 ml vlažné vody Voda 200 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
200 g 200 g kvalitní čokolády Čokoláda mléčná 30% 200 g
1 1 vrchovatá lžíce kokosového oleje Olej kokosový
1 lžíce 1 lžíce kakaového másla (nemusí být) Máslo kakaové
1-2 lžíce 1-2 lžíce třtinového cukru Cukr třtinový 18 g
100 ml 100 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
250 g 250 g Mascarpone (opravdové kvalitní, s náhražkou to moc nejde, nemá správnou konzistenci ani chuť) Mascarpone 250 g
podle potřeby dochutit rumem Rum
dosladit Agáve sirupem nebo jiným sladidlem Sirup agávový
1 1 opravdu dobře zralý banán Banán čerstvý 90 g
50 ml 50 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 50 ml
150 g 150 g Mascarpone (opravdové kvalitní, s náhražkou to moc nejde, nemá správnou konzistenci ani chuť) Mascarpone 150 g
1 lžíce 1 lžíce chia semínek Chia semínka 15 g
ořechy Vlašské ořechy
kandované třešně Třešně kandované
ovesná medová kolečka kolečka pocákaná čokoládou Čokoláda mléčná 30%
kukuřičné tyčinky namočené v čokoládě
špaldové křupky obalené v čokoládě a zasypané mletými oříšky
Použila jsem čokoládovou hmotu na krém...tím se trochu čokolády do krému odebralo, ale nijak mu to nevadilo :) Čokoláda mléčná 30%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.