Nutriční hodnoty (Slaninovosýrové houstičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 14 854 kJ / 3 550 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,80 g |
| Tuky | 179,29 g |
| – nasycené | 18,55 g |
| – nenasycené | 147,81 g |
| –– mononenasycené | 102,23 g |
| –– polynenasycené | 45,58 g |
| ––– omega 3 | 12,88 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 3,51 g |
| Sůl | 8,67 g |
| Sacharidy | 385,33 g |
| – cukry | 43,09 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 250 ml 250 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| plátky plátky anglické slaniny (nebo valašský uzený bůček) | Anglická slanina | |
| plátky plátky uzeného sýru | Eidam 30% t. v s. uzený | |
| vejce na potírání | Vejce slepičí |