Nutriční hodnoty (Parmezánové špagety se slaninou a mozzarellou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 795 kJ / 1 146 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,35 g |
| Tuky | 72,80 g |
| – nasycené | 38,88 g |
| – nenasycené | 27,29 g |
| –– mononenasycené | 24,51 g |
| –– polynenasycené | 2,79 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 6,83 g |
| Cholesterol | 152 mg |
| Sodík | 489 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 90,62 g |
| – cukry | 4,30 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 plátků 8 plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 8-10 8-10 třešniček mozzarelly | Mozzarella kravská | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 120-150 g 120-150 g špaget | Špagety pšeničné | 135 g |
| 40 g 40 g parmezánu jemně nastrouhaného | Parmezán | 40 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky černého pepře potlučeného v hmoždíři nebo mletého | Pepř černý | 2.5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 10 ml |
| 100 ml 100 ml vývaru ze špaget | Špagety pšeničné |