Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Guláš, hovězí či vepřový)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 866 kJ /
2 358 kcal
Bílkoviny336,12 g
– z toho živočišné bílkoviny313,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,12 g
Tuky37,22 g
– nasycené16,98 g
– nenasycené17,25 g
–– mononenasycené11,18 g
–– polynenasycené6,07 g
––– omega 30,65 g
Vláknina79,98 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,00 g
Sacharidy148,95 g
– cukry73,24 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 kg 1,5 kg -2 kg hovězího krku, hovězí kližky nebo vepřové plece Hovězí kližka 1500 g
1 kg 1 kg cibule Cibule čerstvá 1000 g
6 stroužků 6 stroužků česneku (hlava) Česnek čerstvý 42 g
2 2 plnější lžíce rajského protlaku Protlak rajčatový
2 2 lžíce jemné paprikové pasty, maďarská v tubě či sklenici
1,5 litru 1,5 litru hovězího vývaru nebo 2 kostky masoxu Vývar hovězí 1500 ml
2 lžíce 2 lžíce sladké papriky (maďarské nebo Kotanyi) Paprika červená sušená 20 g
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 10 g
2 lžičky 2 lžičky mletého pepře Pepř černý mletý 10 g
2 lžičky 2 lžičky soli (pozor na masox či slanost vývaru) Bujón hovězí
1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu Tymián sušený 5 g
1 lžička 1 lžička pálivé papriky (dle chuti) Paprika pálivá 6 g
1 lžíce 1 lžíce majoránky Majoránka sušená 20 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.