Nutriční hodnoty (Guláš, hovězí či vepřový)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 866 kJ / 2 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 313,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,12 g |
Tuky | 37,22 g |
– nasycené | 16,98 g |
– nenasycené | 17,25 g |
–– mononenasycené | 11,18 g |
–– polynenasycené | 6,07 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 79,98 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 148,95 g |
– cukry | 73,24 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg -2 kg hovězího krku, hovězí kližky nebo vepřové plece | Hovězí kližka | 1500 g |
1 kg 1 kg cibule | Cibule čerstvá | 1000 g |
6 stroužků 6 stroužků česneku (hlava) | Česnek čerstvý | 42 g |
2 2 plnější lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
2 2 lžíce jemné paprikové pasty, maďarská v tubě či sklenici | ||
1,5 litru 1,5 litru hovězího vývaru nebo 2 kostky masoxu | Vývar hovězí | 1500 ml |
2 lžíce 2 lžíce sladké papriky (maďarské nebo Kotanyi) | Paprika červená sušená | 20 g |
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
2 lžičky 2 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 10 g |
2 lžičky 2 lžičky soli (pozor na masox či slanost vývaru) | Bujón hovězí | |
1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
1 lžička 1 lžička pálivé papriky (dle chuti) | Paprika pálivá | 6 g |
1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |