Nutriční hodnoty (Roštěná - ala Stroganov)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 805 kJ / 1 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 112,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,84 g |
| Tuky | 43,90 g |
| – nasycené | 24,03 g |
| – nenasycené | 16,36 g |
| –– mononenasycené | 15,13 g |
| –– polynenasycené | 1,22 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 20,60 g |
| Cholesterol | 297 mg |
| Sodík | 392 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 37,00 g |
| – cukry | 22,40 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězí roštěné | Hovězí roštěnec | 500 g |
| 200 g 200 g žampiónů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 1 1 malý rajský protlak | Protlak rajčatový | |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 2 -3 2 -3 kyselé okurky ( může být i směs na bramborový salát) | Okurka polní zavařená | |
| řepkový olej | Olej řepkový | |
| škrob nebo hladká mouka | Bramborový škrob | |
| drcený černý pepř | Pepř černý | |
| drcený zelený pepř | Pepř zelený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar | Vývar masový |