Nutriční hodnoty (Zeleninový krém s červenou řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 129 kJ / 509 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,18 g |
| Tuky | 21,07 g |
| – nasycené | 6,46 g |
| – nenasycené | 13,69 g |
| –– mononenasycené | 9,98 g |
| –– polynenasycené | 3,71 g |
| ––– omega 3 | 0,94 g |
| Vláknina | 22,70 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 283 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 58,38 g |
| – cukry | 31,38 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g brambor | Brambor zimní | 100 g |
| 200 g 200 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| krutony | Krutony | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |