Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rumunská sarma

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

20. 11. 2011 16:14

Suroviny

Porce: 4-6

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 052 kJ / 2 163 kcal
Bílkoviny139,48 g
Tuky121,22 g
Vláknina7,05 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 415 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy126,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle Kluků v akci. Je to pokrm z rumuského Banátu, z obce Svatá Helena.

Sarmu jsem vždycky dělávala tak, že jsem povařila čerstvé zelné listy v octové vodě. Letos jsem při nakládání zelí zkusila naložit i celou půlku zelné hlávky kvůli tomuto pokrmu. Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja (moderátorka)

27. 11. 2015 10:46

zizala: Ja tiež nepestujem kapustu na záhrade. Chce to ale kupovať kapustu skutočne zimnú, vedieť od koho...aby nepodstrčil kapustu nie zimnú, ale nejakú poloneskorú odrodu. Ešte sa mi nestalo, aby tým kapustám niečo bolo, vždy sú parádne. A nakladám cca 30 rokov. Ono to ale vidieť na kapuste, či je skutočne zimná. ;-)

zizala zizala

27. 11. 2015 10:18

tejaja: Celé hlávky už raději neriskuju, stávalo se mi, že uvnitř byly pohnilé a pod. A sama už nepěstuju, bez chemie mi na zelí řádily housenky běláska :-((


magdalenka: Naložit jednotlivé listy je dobrý nápad :yes::yes: dík

tejaja tejaja (moderátorka)

27. 11. 2015 09:35

Ja si dávam pri nakladaní kapusty do suda 2-3 malé hlávky kapusty celé medzi narezanú. A keď k nej dorazím, mám krásne kyslú hlávku a robím plnenú kapustu. ;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/15504-nakladane-ze...

magdalenka magdalenka

27. 11. 2015 09:24

Listy na sarmu (alebo robím aj iné plnené kapustné listy -varia sa v kyslej kapuste) dávam hocikedy vykvasiť - rozobraté zvinuté listy vo veľkom3 litrovom pohári zalejem slanou vodu, vykysnú rýchlo - nechávam v kuchyni na linke. Ak napr. chcem variť v sobotu, v pondelok naložím.

zizala zizala

27. 11. 2015 07:47

majda: Tak dej potom vědět, zda chutnalo ;-):-K

majda

27. 11. 2015 07:39

Jdu na ně teď, dostala jsem na ně velkou chuť ale můj chlap to nemusí, já jsem na nich vyrostla a tak si je po dlouhé době zopáknu:-))Dávám bodíka za nápad:yes::-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 11. 2011 20:14

Katka:Díky za info,kde zakoupit;-):yes:
Recept je lákavý:-p+13:yes:

Pajaska Pajaska

21. 11. 2011 19:01

Toto máme moc rádi.Mňamka.:yes::yes::yes::-K

zizala zizala

21. 11. 2011 18:48

Katka: Díky, to je dobrá zpráva pro ty, kdo mají do Makra přístup :yes:

Katka

21. 11. 2011 14:51

Moc zdravím,kyselé zelné hlávky zelí prodáva Makro.Balené po 2ks v zelenině.:-!

cathleen cathleen (moderátorka)

21. 11. 2011 13:45

Krásný recept, ukládám si:yes::yes:

zizala zizala

21. 11. 2011 10:52

1974andrea: Já se přiznám, že čerstvý jsem neměla, mražený jsem dát zapomněla, takže taky bez kopru :-8 Myslím, že tam není nezbytný ;-)

1974andrea 1974andrea

21. 11. 2011 08:41

Taky dělám pouze ze spařených listů, vykvašené nemám, ale bylo by to z nich určitě výborné. Jen kopr jsem ještě nezkoušela:-p:yes:

zizala zizala

21. 11. 2011 07:18

Betina: Super, já recept přejmenuju, abych to nekomplikovala a budeme se těšit na ten Tvůj ;-):yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 11. 2011 21:07

Betina: Bětko, moc Tě zdravím, taky mi tu moc chybíš. :-* Doufám, že holčičky rostou do krásy a že si někdy uděláš chvilku času a dojdeš. Měj se krásně:-*:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rumunské národní jídlo sárma recept plněný zelný list rumunsko sárma rumunská jídla balené zelí v receptech rumunské jídlo balené zelné listy balene zeli rumunske recepty jugoslávská sarma rumunské jídla rumunská kuchařka mail scarma.it loc:cz rumunská jídla recepty recept sarma sarmy kluci v akci sarma zelný salát kluci v akci recept na balene zeli

Suroviny: listy zelné kysané, ocet, voda, sůl, cibule, olej, maso mleté, pepř, paprika sušená sladká, sůl, rýže, kopr, rajče loupané, chléb bílý, smetana kysaná

TopRecepty.cz

Rumunská sarma

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJ2B