Nutriční hodnoty (Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 277 kJ / 1 978 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,17 g |
| Tuky | 117,48 g |
| – nasycené | 62,94 g |
| – nenasycené | 50,83 g |
| –– mononenasycené | 42,31 g |
| –– polynenasycené | 8,52 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 8,48 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 864 mg |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 190,67 g |
| – cukry | 18,64 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| hrst hrst nakrájených čerstvých nebo sušených hříbků | ||
| 200 g 200 g smetany ke šlehání (1 kelímek) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 1 šalotka nebo menší cibule | Šalotka čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžička 1 lžička Knorr kuřecího sušeného vývaru - nemusí být | Vývar masový | |
| na posyp strouhaný parmazán a petrželka | Parmezán | |
| 250 ml 250 ml hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| vejce | Vejce slepičí | |
| lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
| vodu kolik pojme mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| + mouka na podsyp | Mouka pšeničná hladká |