Nutriční hodnoty (Bezlepková cuketová kešu buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 854 kJ / 2 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,80 g |
| Tuky | 179,06 g |
| – nasycené | 31,16 g |
| – nenasycené | 135,70 g |
| –– mononenasycené | 101,55 g |
| –– polynenasycené | 34,15 g |
| ––– omega 3 | 5,21 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 461 mg |
| Sůl | 2,61 g |
| Sacharidy | 184,20 g |
| – cukry | 76,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky jemně strouhané a vymačkané cukety | Cuketa čerstvá | 500 g |
| 1 1 hrnek bezlepkové mouky (nejlépe namíchané z několika druhů) | Mouka pohanková | |
| 1 hrnek 1 hrnek mletých kešu oříšků | Kešu | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 lžičky 3 lžičky kypřicího prášku s vinným kamenem | Kypřící prášek | 15 g |
| 7 lžic 7 lžic javorového sirupu | Sirup javorový | 105 ml |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| olej ve spreji na vymazání formy | Olej řepkový |