Krenex

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 31 názorů

Suroviny

300 g křenu (očištěného)
2 dl vody (převařené)
lžička soli
lžíce octa
lžíce oleje
lžíce cukru
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný křen nakrájíme na kolečka a opatrně ho umixujeme s ostatními surovinami.

  2. Uložíme v uzavřené sklenici do lednice, vydrží opravdu dlouho.

Poznámka

Tento krenex je na rozdíl od kupovaného ostrý (křenem) tak, že mi při prvním ochutnávání vyhrkly slzy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krenex

  • Janka231 Janka231(neregistrovaný)

    Křen strouhán venku, nepláče se.

    Odpovědět

  • tina1025 tina1025

    Dnes jsem koupila křen a uvažovala, jak zakonzervovat. Váš recept zrovna vyskočil jako reklama a bylo rozhodnuto. Jednoduchý recept, chuť výtečná. Díky :-)

    Odpovědět

  • oriental.dancer oriental.dancer

    Prave jsem dodelala z dvojite davky a musim uznat, ze se jedna o excelentni a hlavne na pripravu jednoduchou zalezitost. Mnozstvi dochucovacich prostredku jsem na jednu davku zdvojnasobila, prislo mi to chutove vyraznejsi. Kazdopadne konecne palivy Krenex, protoze ja rada slzim u jidla :D Dekuji za skvely recept.:-K

    Odpovědět

  • Květoslava Tvrzová Květoslava Tvrzová(neregistrovaný)

    Ahoj tak i já dám tip na křen jen nastrouhat a dát do plnotučne hořtice a dát do skleničky s uzaviratelným víčkem vydrží dlouho v lednici a je to bomba.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Zase doslo na tvuj krenex, opet jsem si zabrecela, ovsem vysledek stoji za ty slzy, vynikajici zalezitost...

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    mixovat jde velice dobře po nastrouhání na plátky na Verneru,žádný pláč a mix s Philips 750 Watů. Jedna báseň a bez jedné slzy. Jen jsem přidal ještě jedno jablko. Jinak skladba ingrediencí je :yes: :-K :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky musím poreferovat. Ivo, je super, děsivě ostrý :-)) a voňavý a moc dobrý. Už jinak dělat nebudu. Zkoušela jsem z něj i křenovou omáčku a :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Tak to je tedy vec! Jiz pri mixovani jsem zacala slzet a kaslat, sila neuveritelna!! Ale jak rika ostatni, pak to prejde a clovek si zvykne. Opravdu vyborna zalezitost a hlavne jeden nemusi pokazde strouhat a spinit. Mela jsem ctyri velke koreny, zasoba na zimu zarucena. Dekuji moc za recept, kupovany Krenex je proti tomuto uplne nic.

    Odpovědět

  • Zdeňka Zdeňka(neregistrovaná)

    Při první konzumaci domácího křenu, mi vylezly oči z důlků, zatajil se mi dech, ale potom už to šlo. :-)

    Odpovědět

  • JOHAN JOHAN

    Vyzkoušel jsem a nemá chybu.
    Nastrouhal jsem ho na robotu a potom ještě mix.
    Musím moc krát poděkovat za recept:-K

    Odpovědět

  • BABRTKA BABRTKA(neregistrovaný)

    POTAPĚČSKÉ BRÝLE JE SKVĚLÁ VĚC,BEZ NICH BY TO NEŠLO STROUHAT;-(

    Odpovědět

  • poldinka poldinka(neregistrovaná)

    WIOLETTA@email.cz:yes:bezvadnej,pokud mixuješ nebrečíš.:-))

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    tak zítra jdu na to...a budu poctivě (ale nedobrovolně) strouhat ručně...tak ještě abych našla potápěčské brýle :-D bo u cibule jsem nateklá a zpuchlá hodinu!...což teprv křen udělá,no nevim!! :-D

    Odpovědět

  • andreaj andreaj

    Naprosto brutálně silné, ale excelentní. Dávám trochu více soli i ostatních ingrediencí... Opravdu stačí olíznout prázdnou lžičku vytaženou z tohoto superkřenu a máte slzy v očích !
    Díky za supr recept.

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: uchování křenu krenex jak uchovat křen domácí křenex jak uchovat nastrouhaný křen krenex domaci recept jak uchovat strouhaný křen zavařování křenu jak vyrobit krenex recept na křenex jak zavařit kren uchování nastrouhaného křenu uchovávání křenu křenex recept křenex domácí jak uchovat čerstvý křen křen uchování křen zavařování vejmrda křen strouhaný recepty

Zapomněl/a jsem heslo