Nutriční hodnoty (Fofr lasagne s pórkem, špenátem a lučinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 839 kJ / 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,57 g |
| Tuky | 76,12 g |
| – nasycené | 35,33 g |
| – nenasycené | 34,77 g |
| –– mononenasycené | 29,97 g |
| –– polynenasycené | 4,80 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 6,34 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 507 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 11,30 g |
| – cukry | 8,68 g |
| ––– laktóza | 3,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky čerstvých lasagní; můžete použít i sušené, tam ale dobu pečení upravte podle návodu výrobce | ||
| 2 2 menší pórky nebo 1 velký; použijte jen tu bílou část; pokrájené na tenká kolečka | Pórek čerstvý | |
| 1 1 červená cibule pokrájená na jemné plátky | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| cca 100 g 100 g čerstvého špenátu (klidně i více); opláchnutého a osušeného | Špenát čerstvý | 100 g |
| nastrouhaný muškátový oříšek na špičku nože na špičku nože (větší špetku) | Muškátový oříšek | |
| 150 g 150 g domácího čerstvého sýru typu lučina; jak si doma vyrobíte naleznete na webu www.korenizivota.com | Sýr hrudkový kravský | 150 g |
| 1 plechovka 1 plechovka loupaných rajčat; nejlépe celých nedrcených-mívají vyšší kvalitu | ||
| 2 stroužky 2 stroužky česneku, oloupané a pokrájené na tenké plátky | ||
| 2 + 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| čerstvá bazalka (použila jsem stonky i s listy) | Bazalka čerstvá | |
| sůl a čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1/2 1/2 mozzarelly (cca 60 g) navrch; dejte klidně i více pokud ji budete dávat i mezi jednotlivé vrstvy lasagní | Mozzarella kravská | |
| 30-40 g 30-40 g čerstvě nastrouhaného parmezánu na závěrečný posyp | Parmezán | 35 g |