Nutriční hodnoty (Plněné brambory s vejci, bylinkami a žampiony, zapečené s balkánským sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 711 kJ / 1 126 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,23 g |
| Tuky | 59,72 g |
| – nasycené | 28,99 g |
| – nenasycené | 21,98 g |
| –– mononenasycené | 18,53 g |
| –– polynenasycené | 3,45 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 13,08 g |
| Cholesterol | 939 mg |
| Sodík | 3,94 g |
| Sůl | 9,63 g |
| Sacharidy | 78,46 g |
| – cukry | 15,68 g |
| ––– laktóza | 2,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 6-8 6-8 větších brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 4 4 bílé žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička křenu | Křen čerstvý | 1 g |
| 2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 1 červená paprika (pokrájená na kostičky) | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 180 g 180 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 180 g |