Nutriční hodnoty (Gunkan sushi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 204 kJ / 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,73 g |
| Tuky | 6,80 g |
| – nasycené | 1,67 g |
| – nenasycené | 4,52 g |
| –– mononenasycené | 2,82 g |
| –– polynenasycené | 1,70 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 368 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,83 g |
| Sacharidy | 84,40 g |
| – cukry | 0,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g sushi rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rýžového octa | Ocet rýžový | 15 ml |
| ½ l žíce žíce cukru | Cukr bílý | |
| ¼ l žičky žičky soli | Sůl mořská | |
| 2 plátky 2 plátky nori řasy | ||
| 80 g 80 g kaviáru z lososa nebo létajících ryb | Kaviár černý solený | 80 g |
| okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| wasabi pasta | Wasabi pasta | |
| nakládaný zázvor | Zázvor nakládaný v oleji | |
| sójová omáčka | Sójová omáčka Tamari | |
| popř. wasabi pasta k podávání | Wasabi pasta |