Nutriční hodnoty (Zeleninový "tatarák")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 096 kJ / 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,73 g |
| Tuky | 53,64 g |
| – nasycené | 20,04 g |
| – nenasycené | 31,95 g |
| –– mononenasycené | 24,26 g |
| –– polynenasycené | 7,69 g |
| ––– omega 3 | 1,87 g |
| Vláknina | 26,43 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 6,07 g |
| Sacharidy | 61,62 g |
| – cukry | 28,85 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| 20 ml 20 ml oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| 20 ml 20 ml worcesteru | Worcestrová omáčka | |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 50 g 50 g celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 50 g |
| 80 g 80 g cukety | Cuketa čerstvá | 80 g |
| 1 palička 1 palička česneku | Česnek čerstvý | 80 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| 2 lžičky 2 lžičky dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 12 g |
| 5 lžic 5 lžic rajčatové šťávy. | ||
| 200 g 200 g nastrouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| žloutky (počet dle počtu misek) | Vaječný žloutek |