Nutriční hodnoty (Dort Bernardýn se soudkem Božkov)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 46 333 kJ / 11 074 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 130,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,21 g |
Tuky | 671,55 g |
– nasycené | 315,57 g |
– nenasycené | 320,37 g |
–– mononenasycené | 259,09 g |
–– polynenasycené | 61,28 g |
––– omega 3 | 14,02 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 2,74 g |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 3,93 g |
Sacharidy | 1 098,18 g |
– cukry | 910,32 g |
––– laktóza | 113,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
220 g 220 g cukru | Cukr bílý | 220 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
12 lžic 12 lžic oleje | Olej řepkový | 132 ml |
12 lžic 12 lžic vlažné vody | Voda | 216 ml |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
kakao | Kakao prášek | |
500 g 500 g másla | Máslo kravské | 500 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
50 g 50 g 100% tuku | Margarín | 50 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
kakao | Kakao prášek | |
rybízová marmeláda | Marmeláda z červeného rybízu | |
500 g 500 g moučkového cukru | Cukr bílý | 500 g |
250 g 250 g sušeného polotučného mléka | Mléko kravské polotučné sušené | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce tekutého medu | Med nepasterovaný | 72 g |
2 lžíce 2 lžíce vlažné vody | Voda | 36 ml |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce mandlové tresti | Aroma mandlové | 15 ml |
potravinářské barviva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |