Nutriční hodnoty (Hovězí líčka nadivoko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 789 kJ / 906 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 133,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,72 g |
| Tuky | 12,47 g |
| – nasycené | 4,15 g |
| – nenasycené | 7,11 g |
| –– mononenasycené | 6,10 g |
| –– polynenasycené | 1,01 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 17,55 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 336 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 32,20 g |
| – cukry | 18,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězích líček | Hovězí líčka | 600 g |
| 4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 kuličky 2 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| olej na naložení masa | Vepřová kýta | |
| 1 1 malý rajský protlak | Protlak rajčatový | |
| 4 4 cibule (nejlépe je dávat množství cibule podle váhy masa-kvůli pěkné barvě) | Cibule čerstvá | 280 g |
| červená sypká maďarská paprika | Paprika sladká | |
| 150 ml 150 ml červeného vína (Rulandské apod.) | Víno červené suché | 150 ml |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar z hovězí harfy | Vývar hovězí | |
| zelená petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 2 2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| domácí chlebová strouhanka na zahuštění podle potřeby | Strouhanka pšeničná | |
| 5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 PL 1 PL domácích sušených rajčátek | Rajčata červená sušená v oleji | 15 g |