Nutriční hodnoty (Žitný chleba se záparou a mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 829 kJ / 2 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,35 g |
Tuky | 28,97 g |
– nasycené | 2,76 g |
– nenasycené | 21,45 g |
–– mononenasycené | 4,20 g |
–– polynenasycené | 17,25 g |
––– omega 3 | 0,63 g |
Vláknina | 42,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 380,90 g |
– cukry | 14,65 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 g 120 g žitné velice hrubě mleté mouky nebo šrotu | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
120 g 120 g vřelé vody | Voda | 120 ml |
30 g 30 g pravidelně krmeného kvásku | Kvásek žitný | 30 ml |
150 g 150 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 150 g |
150 g 150 g vody | Voda | 150 ml |
230 g 230 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 230 g |
170 g 170 g vody | Voda | 170 ml |
50 g 50 g celého máku | Mák modrý | 50 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |