Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žitný chleba se záparou a mákem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 829 kJ /
2 110 kcal
Bílkoviny60,35 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny60,35 g
Tuky28,97 g
– nasycené2,76 g
– nenasycené21,45 g
–– mononenasycené4,20 g
–– polynenasycené17,25 g
––– omega 30,63 g
Vláknina42,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy380,90 g
– cukry14,65 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
120 g 120 g žitné velice hrubě mleté mouky nebo šrotu Mouka pšeničná hladká 120 g
120 g 120 g vřelé vody Voda 120 ml
30 g 30 g pravidelně krmeného kvásku Kvásek žitný 30 ml
150 g 150 g žitné chlebové mouky Mouka žitná hladká 150 g
150 g 150 g vody Voda 150 ml
230 g 230 g žitné chlebové mouky Mouka žitná hladká 230 g
170 g 170 g vody Voda 170 ml
50 g 50 g celého máku Mák modrý 50 g
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.