Nutriční hodnoty (Skořicový koláč z kyšky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 065 kJ / 3 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,23 g |
| Tuky | 150,94 g |
| – nasycené | 74,64 g |
| – nenasycené | 52,63 g |
| –– mononenasycené | 43,78 g |
| –– polynenasycené | 8,85 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 9,45 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 504 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 416,06 g |
| – cukry | 197,86 g |
| ––– laktóza | 9,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 280 g 280 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 280 g |
| 80 g 80 g změklého másla | Máslo kravské | 80 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| půl lžičky lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce studené vody | Voda | 36 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 250 ml 250 ml kyšky (kefíru, podmáslí) | Kyška | 250 ml |
| 40 g 40 g změklého másla | Máslo kravské | 40 g |
| 3 - 4 lžíce 3 - 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 15 ml |
| 2-3 2-3 lžíce mleté skořice (pokud použijete skořicový cukr, uberte trošku cukru) | Skořice ceylonská mletá |