Nutriční hodnoty (Kuřecí řízky v tatarské omáčce a bylinkové strouhance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 047 kJ / 250 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,84 g |
| Tuky | 25,23 g |
| – nasycené | 3,13 g |
| – nenasycené | 19,99 g |
| –– mononenasycené | 6,12 g |
| –– polynenasycené | 13,87 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 2,72 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 385 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 3,36 g |
| – cukry | 0,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 stehenní řízky | Kuře stehno bez kůže | |
| 2 lžíce 2 lžíce tatarské omáčky | Tatarská omáčka | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| 1 stroužek 1 stroužek utřeného česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| strouhanka (měla jsem na půl půl s kukuřičnou) | Strouhanka pšeničná | |
| petrželka nasekaná na jemno | Petržel nať čerstvá | |
| tuk na smažení | Olej řepkový |