Vepřová plec se zeleninou na smetaně

Suroviny

500 g vepřové plece
1 velká cibule
2 řapíky celeru
2 mrkve
5 žampionů
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hořčice
1 lžička hnědého cukru
3 lžíce zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
vývar nebo voda
4 kuličky nového koření
1-2 bobkové listy
olej nebo sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, zeleninu na kousky a cibuli nadrobno. Na tuku orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme maso a necháme zatáhnout.

  2. Vmícháme cukr a po chvíli protlak, hořčici, sůl a koření s bobkovým listem. Vše pár minut restujeme a zalijeme do 3/4 vývarem. Přiklopíme a pomalu necháme probublávat do poloměkka.

  3. V polovině vsypeme všechnu zeleninu a žampiony. Je-li třeba dolijeme vývar a necháme dusit doměkka. V cca půl hrnku vývaru, vody nebo mléka rozmícháme mouku.

  4. Vlijeme k masu a necháme provařit. Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme k masu a už jen krátce povaříme. Dochutíme a podáváme s noky, rýži nebo těstovinami.

Komentáře k receptu Vepřová plec se zeleninou na smetaně