Nutriční hodnoty (Pikantní žampionová polévka s cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 437 kJ / 1 538 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 91,07 g |
| Tuky | 34,24 g |
| – nasycené | 9,24 g |
| – nenasycené | 23,21 g |
| –– mononenasycené | 10,20 g |
| –– polynenasycené | 13,01 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 149,55 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 66 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 142,45 g |
| – cukry | 12,56 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 konzerva 1 konzerva cizrny (400 g) nebo odpovídající množství uvařené | Cizrna | 400 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| 1 lžička 1 lžička uzené papriky (nemusí být) | Paprika uzená | 5 g |
| vločky chilli | Chilli paprička sušená | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |