Nutriční hodnoty (Klasické české slíváky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 138 kJ / 3 379 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,05 g |
| Tuky | 105,48 g |
| – nasycené | 60,23 g |
| – nenasycené | 39,53 g |
| –– mononenasycené | 31,18 g |
| –– polynenasycené | 8,35 g |
| ––– omega 3 | 1,01 g |
| Vláknina | 30,86 g |
| Cholesterol | 532 mg |
| Sodík | 255 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 505,38 g |
| – cukry | 151,34 g |
| ––– laktóza | 15,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g másla nebo Hery | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| trochu trochu soli | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g švestek | Švestky čerstvé | 500 g |