Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s borůvkovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 557 kJ / 2 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,90 g |
Tuky | 29,36 g |
– nasycené | 6,68 g |
– nenasycené | 15,33 g |
–– mononenasycené | 7,88 g |
–– polynenasycené | 7,45 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,43 g |
Sacharidy | 412,20 g |
– cukry | 53,80 g |
––– laktóza | 0,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 nastrouhaná jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
hrst hrst ořechů dle chuti | Vlašské ořechy | |
1 lžíce 1 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 15 ml |
sladidlo dle chuti (já použila med) | E951 - Aspartam | |
2 lžíce 2 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 30 g |
prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
hrst hrst borůvek | Borůvky čerstvé | |
trochu trochu ořechů na ozdobu | Vlašské ořechy |