Nutriční hodnoty (Moravský vrabec se slaninovou kapustou a nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 13 506 kJ / 3 228 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 190,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 168,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,45 g |
| Tuky | 216,37 g |
| – nasycené | 79,04 g |
| – nenasycené | 110,49 g |
| –– mononenasycené | 91,62 g |
| –– polynenasycené | 18,87 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 39,59 g |
| Cholesterol | 612 mg |
| Sodík | 2,32 g |
| Sůl | 4,90 g |
| Sacharidy | 99,82 g |
| – cukry | 41,77 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřové plece | Vepřová plec | 600 g |
| 300 g 300 g bůčku | Vepřový bok | 300 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 5-6 stroužků 5-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| 300 ml 300 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 300 ml |
| 200 ml 200 ml vývaru nebo vody | Vývar masový | 200 ml |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 hlávka 1 hlávka (menší) kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 700 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 stroužky 2 stroužky utřeného česnečku | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 5 porcí 5 porcí neuvařených gnocchi | Noky |