Nutriční hodnoty (Moravský vrabec se slaninovou kapustou a nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 13 506 kJ / 3 228 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 190,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 168,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,45 g |
Tuky | 216,37 g |
– nasycené | 79,04 g |
– nenasycené | 110,49 g |
–– mononenasycené | 91,62 g |
–– polynenasycené | 18,87 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 39,59 g |
Cholesterol | 612 mg |
Sodík | 2,32 g |
Sůl | 4,90 g |
Sacharidy | 99,82 g |
– cukry | 41,77 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g vepřové plece | Vepřová plec | 600 g |
300 g 300 g bůčku | Vepřový bok | 300 g |
3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
5-6 stroužků 5-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
300 ml 300 ml světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 300 ml |
200 ml 200 ml vývaru nebo vody | Vývar masový | 200 ml |
trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 hlávka 1 hlávka (menší) kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 700 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
1 lžička 1 lžička sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 stroužky 2 stroužky utřeného česnečku | ||
sůl | Sůl mořská | |
kmín | Kmín | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
5 porcí 5 porcí neuvařených gnocchi | Noky |