Vepřová kýta po námořnicku

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

800 g vepřové kýty
100 g vepřové šunky
2 střední kyselé okurky
sůl
pepř
1 cibule
80 g mrkev
80 g celer
80 g petržel
plátek citrónu i s kůrou
2 lžičky plnotučné hořčice
1-2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
150 ml smetany
olej
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu šunky a 1 okurku nakrájíme na hranolky a maso s nimi prošpikujeme.
    Na oleji rychle opečeme ze všech stran připravené maso, pak ho vyjmeme a odložíme stranou. V prázdném hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a opečeme ji lehce dozlatova.
    K zelenině vrátíme maso, přidáme plátek citrónu, podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  2. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Z omáčky vyndáme zbytek citrónu a zeleninu rozmixujeme.
    Mouku rozmícháme v troše studené vody a omáčku zahustíme. Přilijeme mléko, přimícháme hořčici a dobře provaříme.
    Pak omáčku dochutíme smetanou.
    Zbylou šunku a okurku nakrájíme na nudličky a před vypnutím přidáme do omáčky.
    Podáváme s kynutým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 096 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta po námořnicku

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Angel 666: Promiňte- ale jen tím , že jste vynechala divoké koření, se recept nijak neliší - od správné hamburské kýty / Jsem vyučená kuchařka se 40 - letou praxí/ :-O

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    ufo65: Ano to je pravda....!!!!

    Odpovědět

  • Ilona Ilona(neregistrovaná)

    Jitka: PAK SE JÍT NAUČIT VAŘIT :-//

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Sobinka: děkuji za zprávu, jsem ráda, že jste si pochutnali :-)

    Odpovědět

  • Sobinka Sobinka(neregistrovaná)

    Uvařeno, snědeno, vynikající. Jen jsem vynechala mléko. děkuji za recept.:yes: Určitě nedělám naposledy:-8

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Jitka: Možná, že zrovna tady je ta chyba, že jste očekávala chuť svíčkové, ale v tom se právě tahle liší, že tam není stejné koření. Citrónu se tam má dát jen jeden plátek a jen vyvařit, omáčka po něm není vůbec kyselá. Jinak nevím, co mám líp poradit, snad jen, abyste raději zůstala u té svíčkové.

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Po citronu to bylo dakorát dost kyselé.Jak říkám omáčka se srazila a chut žádná. Soli bych tam musela vysypat docela dost aby to mělo nějakou chut.Podle mně by to měla být omáčka něco jako svíčková(ale možná se pletu) a tam patří bob.list,nové koření,celý pepř možná kdybych to tam dala tak by to mělo lepší chut.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Jitka: tak to opravdu nevím, kde se stala chyba. Mléko do horké omáčky nebo polévky liju běžně a ještě se mi nestalo, že by se srazilo. Omáčku ochutí citrón, hořčice, sůl, pepř a šunka, všechno jí dá nějakou chuť, nevím, proč ta Vaše byla bez chuti, možná chyba lidského faktoru?

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Včera jsem dělala tuto omáčku a můžu říct že dopadla katastrofálně.Byla úplně bez chuti!!! Mléko se v té omáčce srazilo,možná by bylo lepší napsat že se to neleje do horké omáčky,pro začátečníky je to dost důležité!!! A hlavně to vůbec nemělo žádnou chut!!! Už to nikdy dělat nebudu.Pro mně velké zklamání.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    aje11: tak to mě fakt potěšilo, že jste si pochutnali ;-)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Jana Remkova: Jano, každému, co jeho jest, změnám se meze nekladou ;-):-D

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    ufo65: Do hamburské kýty se dává koření jako na svíčkovou a tady je použitý jen pepř a sůl, tady to "okoření" jen šunka a okurky ;-)

    Odpovědět

  • aje11 aje11

    dnes jsem uvaril <3 maso spikonane sunkou a okurkou proste lahoda diky za recept.:-O:-O:-Q:-Q

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No paráda!!! Jen já fakt nemusím kýtu. Použila bych asi plecko :-):yes:

    Odpovědět

  • ufo65 ufo65

    To je ale Hamburská kýta na smetaně.:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřová kýta recepty pro začátečníky recepty z vepřové kýty veprova kyta recepty vepřové maso po námořnicku recept z veprove kyty veprova kyta recept vepřová kýta omačka z vepřové kýty co z vepřové kýty recept vepřová kýta omáčka z vepřové kýty recept omacky z veprove kyty omáčka z kyty vepřová kýta omáčka recepty vepřová kýta omáčka vepřová kýta omáčky kytá vepřová recepty kyta omačky z kýty vepřová omáčka

Zapomněl/a jsem heslo