Nutriční hodnoty (Fiakr guláš podle Magdaleny Dobromily)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 833 kJ / 2 589 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 248,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 238,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,52 g |
| Tuky | 145,50 g |
| – nasycené | 61,30 g |
| – nenasycené | 72,52 g |
| –– mononenasycené | 57,74 g |
| –– polynenasycené | 14,78 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 27,51 g |
| Cholesterol | 1,61 g |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 63,45 g |
| – cukry | 30,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 100 g 100 g sádla | Sádlo vepřové | 100 g |
| 4 4 velké cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| 4 4 morkové kosti | Kost hovězí | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 2 vídeňské párky (nebo klobásy, šunka) | Párek vepřový | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| krajíc krajíc tmavého chleba | Chléb pšeničný celozrnný |