Nutriční hodnoty (Kuřecí kousky na hříbcích)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 510 kJ / 1 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 143,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,53 g |
| Tuky | 120,43 g |
| – nasycené | 57,55 g |
| – nenasycené | 60,57 g |
| –– mononenasycené | 50,34 g |
| –– polynenasycené | 10,24 g |
| ––– omega 3 | 1,27 g |
| Vláknina | 20,28 g |
| Cholesterol | 427 mg |
| Sodík | 1,96 g |
| Sůl | 4,84 g |
| Sacharidy | 18,52 g |
| – cukry | 11,66 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g kuřecích prsíček | Kuře prso | 600 g |
| 200 g 200 g hřibků (použila jsem zamražené z letošného sběru) | Hřib čerstvý | 200 g |
| 2 2 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
| 100 g 100 g Váhalovy slaniny | Špek | 100 g |
| 2 PL 2 PL sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| solamyl na zahuštění | Bramborový škrob | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| kuřecí vývar podle chuti | Vývar kuřecí | |
| špetička špetička červené uzené papriky | Paprika uzená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý |