Nutriční hodnoty (Jarní salát z bulguru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 384 kJ / 2 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,17 g |
Tuky | 177,46 g |
– nasycené | 28,59 g |
– nenasycené | 143,64 g |
–– mononenasycené | 121,56 g |
–– polynenasycené | 22,08 g |
––– omega 3 | 1,15 g |
Vláknina | 24,23 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 165,86 g |
– cukry | 9,20 g |
––– laktóza | 0,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 ml 200 ml bulguru | Pšeničný bulgur | 200 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
200 ml 200 ml hrášku (čerstvý nebo mražený) | Hrášek zelený | |
500 g 500 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
1 svazek 1 svazek pažitky | Pažitka čerstvá | 50 g |
200 ml 200 ml mandlí (nebo jiných ořechů) | Mandle neloupané | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
150 ml 150 ml olivového oleje | Olej olivový | 150 ml |
2 plátky 2 plátky citronu | Citrón čerstvý | |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
1 oříšek 1 oříšek másla | Máslo kravské | 8 g |
sůl | Sůl mořská |