Nutriční hodnoty (Jarní salát z bulguru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 384 kJ / 2 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,17 g |
| Tuky | 177,46 g |
| – nasycené | 28,59 g |
| – nenasycené | 143,64 g |
| –– mononenasycené | 121,56 g |
| –– polynenasycené | 22,08 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 24,23 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 165,86 g |
| – cukry | 9,20 g |
| ––– laktóza | 0,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml bulguru | Pšeničný bulgur | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 200 ml 200 ml hrášku (čerstvý nebo mražený) | Hrášek zelený | |
| 500 g 500 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
| 1 svazek 1 svazek pažitky | Pažitka čerstvá | 50 g |
| 200 ml 200 ml mandlí (nebo jiných ořechů) | Mandle neloupané | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 150 ml 150 ml olivového oleje | Olej olivový | 150 ml |
| 2 plátky 2 plátky citronu | Citrón čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 oříšek 1 oříšek másla | Máslo kravské | 8 g |
| sůl | Sůl mořská |