Nutriční hodnoty (Bezlepkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 073 kJ / 4 081 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,05 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,50 g |
Tuky | 153,29 g |
– nasycené | 77,80 g |
– nenasycené | 55,36 g |
–– mononenasycené | 45,56 g |
–– polynenasycené | 9,80 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 23,00 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 596,18 g |
– cukry | 391,25 g |
––– laktóza | 3,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
250 g 250 g bezlepkové mouky Jizerka | Mouka pohanková | 250 g |
10 lžic 10 lžic teplé vody | Voda | 180 ml |
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání 33 % | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
50 g 50 g moučkového cukru (nebo podle chuti) | Cukr bílý | 50 g |
300 g 300 g 75 % hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 300 g |
150 g 150 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
potahovací hmota (nebo marcipán) | Fondán |