Nutriční hodnoty (Bezlepkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 073 kJ / 4 081 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,50 g |
| Tuky | 153,29 g |
| – nasycené | 77,80 g |
| – nenasycené | 55,36 g |
| –– mononenasycené | 45,56 g |
| –– polynenasycené | 9,80 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 609 mg |
| Sůl | 1,94 g |
| Sacharidy | 596,18 g |
| – cukry | 391,25 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 250 g 250 g bezlepkové mouky Jizerka | Mouka pohanková | 250 g |
| 10 lžic 10 lžic teplé vody | Voda | 180 ml |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání 33 % | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 50 g 50 g moučkového cukru (nebo podle chuti) | Cukr bílý | 50 g |
| 300 g 300 g 75 % hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 300 g |
| 150 g 150 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| potahovací hmota (nebo marcipán) | Fondán |