Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bezlepkový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie17 073 kJ /
4 081 kcal
Bílkoviny67,55 g
– z toho živočišné bílkoviny38,05 g
– z toho rostlinné bílkoviny29,50 g
Tuky153,29 g
– nasycené77,80 g
– nenasycené55,36 g
–– mononenasycené45,56 g
–– polynenasycené9,80 g
––– omega 30,57 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 609 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy596,18 g
– cukry391,25 g
––– laktóza3,75 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 5 vajec Vejce slepičí 350 g
200 g 200 g cukru krupice Cukr bílý 200 g
250 g 250 g bezlepkové mouky Jizerka Mouka pohanková 250 g
10 lžic 10 lžic teplé vody Voda 180 ml
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva Kypřící prášek 5 g
250 g 250 g mascarpone Mascarpone 250 g
250 ml 250 ml smetany ke šlehání 33 % Smetana kravská sladká 30% 250 ml
50 g 50 g moučkového cukru (nebo podle chuti) Cukr bílý 50 g
300 g 300 g 75 % hořké čokolády Čokoláda hořká 40% 300 g
150 g 150 g smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 150 ml
potahovací hmota (nebo marcipán) Fondán

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.