Nutriční hodnoty (Rychlý vrstvený jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 896 kJ / 3 560 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,60 g |
| Tuky | 183,24 g |
| – nasycené | 111,41 g |
| – nenasycené | 62,43 g |
| –– mononenasycené | 54,47 g |
| –– polynenasycené | 7,96 g |
| ––– omega 3 | 1,27 g |
| Vláknina | 30,90 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 356 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 410,70 g |
| – cukry | 221,00 g |
| ––– laktóza | 7,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g másla (půl kostky) | Máslo kravské | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku krupicového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku | Kypřící prášek | 6 g |
| 6 6 jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |