Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kvašáky

Oblíbená konzevace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu, a po několka dnech si již můžeme pochutnávat na kvašácích.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava, + celé dny na prokvašení)

28. 7. 2010 13:24

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie270 kJ / 65 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky0,17 g
Vláknina1,26 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

kutil25

30. 7. 2018 12:29

vyskouším.

JanaDorazinova

6. 8. 2017 17:35

Zdenek: Určitě skvělé :-p

Zdenek

6. 8. 2017 15:41

Já když kvašáky,tak celoročně křupavé.Okurky nakládačky.Můžou být klidně i ty větší,ale já většinu dělám z těch prťavých.Suroviny- okurečky,několik žlutých paprik,kopr,česnek,mrkev,feferonky,cibuli,pepř,nové koření,hořčičné semínko,křen.Do sklenice objemu 0,7 l.Napřed na dno nasypu kolečka mrkve,cibule,česneku,křenu a koření.Natěsno naskládám okurky do sklínek.Do mezer mezi okurky se nacpe paprika,která se nařeže na tenké proužky.Nahoru opět cibuli na kolečka,česnek na plátky,mrkev,křen,koření dle libosti a docpat koprem.Kdo chce, přidá i kousek feferonky.Jsou pak pikantnější..:-)))Převařím vodu se solí,na litr vody dám 35g soli a skoro vařící slanou vodou přeliju okurky.Nechám hodinu odstát,aby se vyplnily mezery a nakonec zbytkem slané vody doplním sklenice až po povrch,zavíčkovat.Víčko pořádně utáhnout.!!!!Dám je třeba na alobal,ze kterého uděláme takovou jako misku.Při kvašení některé sklenice přes víčko při kvašení tečou.Pak se ale zatáhnou.!!!Kvasí to zhruba 10dní. Pak už lze ochutnávat.Já většinou ochutnávám už po týdnu,protože se to nedá vydržet.:-)))

mika59

4. 8. 2017 17:36

Jana Remkova: :yes::yes:

JanaDorazinova

4. 8. 2017 17:35

Pitkin: No, není tak komplikovaný, oproti tvému. :-) Já jen vodu se solí převářím a nechám vychladnout, aby byla vlažná. Okurky nepůlím, jen propíchám a dám si tam tu zeleninu, hlavně nějaké čili papričky, česnek a tak. Jinak v tom rozdíl nevidím . :-)

Pitkin

4. 8. 2017 16:23

Komplikovaný recept. Načo?
Ja mám svoj, nechám na posúdenie.
Do fľaše poukladám uhorky, priečne narezané, zalejem vlažnou vodou, pridám primerane soľ, kôpor, dva strúčky cesnaku, môžu byť aj hroznové listy, alebo fúzy (zo dva tri), a asi štamperlík octu. Navrch dám kôrku chleba, prikryjem a nechám na teple. O dva - tri dni sú dobré, ba vynikajúce. Vyskúšajte.
Pozn. Ak ich nestihnem skonzumovať ešte v lete, bezpečne vydržia aj do jesene, alebo zimy. Ale ručím Vám, že nevydržia.
Dobrú chuť!

JanaDorazinova

6. 6. 2017 08:49

Maja Motti: Tak ještě jednou, se dívám, co jsem to napsala za ptákovinu s tím smajlíkem :-D. Ano, převařit :-) chvilinku..

JanaDorazinova

5. 6. 2017 23:21

Maja Motti: :-8

Maja Motti

5. 6. 2017 18:54

Jani, ten nálev je nutné převařit, že? Nebo vařit chvíli?

JanaDorazinova

1. 8. 2010 21:34

eva hubova nejen vypadají;-) Díky!!

eva hubova

1. 8. 2010 21:26

Vypadají móc jedle:-p:yes:+6

JanaDorazinova

29. 7. 2010 08:34

Vašíku, no joo, to už je film pro pamětníky!! taky zelí ze sudu a jak já bych upotřebila vodu ze zelí, ani nemluvím;-)

Pejli

29. 7. 2010 08:19

Už se na ně moooc těším :-p

Vaclav Fronek

29. 7. 2010 07:54

Jano. Kvašky z mléčného kvašení je specialita podzimních poutí, kdy na každé bývá u nás nějaká babka či dědula se soudkem okurek. Jako kluk jsem chodil po pouti s hrníčkem a okurka byla za korunu a do hrníčku lák za 20-50 hal. Dnes je to do igeliťáku. Sami taky děláme do láhve, ale tvoje budou na sichr mnohem lepší. ZKUSÍME. +bodík 4.

AniCiz

28. 7. 2010 16:23

:yes::-Kuloženo

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lačenky recept láčenky recept na láčenky kvašáky okurky láčenky okurky láčenky recept okurky kvašky nálev lák na láčenky recept lacenky nálev na láčenky jak udělat kvašáky kvašáky nálev lak na kvašáky kvašáky recept jak udelat lacenky recept na kvašáky kvašáky recepty okurky kvašky nálev na kvašáky kvašak recept

Suroviny: okurka čerstvá, kopr, cibule, křen, pepř celý, koření nové koření, sůl, chilli paprika čerstvá, česnek

TopRecepty.cz

Pikantní kvašáky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQL6