Nutriční hodnoty (Špenátový krém s bramborovými "krutony" a parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 201 kJ / 526 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,27 g |
| Tuky | 18,59 g |
| – nasycené | 11,01 g |
| – nenasycené | 5,79 g |
| –– mononenasycené | 4,61 g |
| –– polynenasycené | 1,18 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 21,81 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 228 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 60,25 g |
| – cukry | 14,13 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g sekaného mraženého špenátu | Špenát mražený | 400 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku na plátky | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| litr litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| strouhaný parmazán | Parmezán | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |