Zapečené sýrové toasty
Tuto výbornou večeři nebo svačinu připravíme velmi snadno. Na tousty plněné sýrem a debrecínkou položíme plátky hermelínu a zapékáme, dokud sýr nezezlátne. Můžeme je podávat se zeleninovou oblohou.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 771 kJ / 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,63 g |
Tuky | 18,08 g |
Vláknina | 3,20 g |
Cholesterol | 82 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,95 g |
Sacharidy | 32,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 220 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Na plech na pečicí papír položíme 2 toastové chleby, lehce pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 5-7 minut. Krok 3: Na opečené chleby položíme plátek sýra, plátek šunky a 2 tenké (asi 0,5 cm) plátky taveného sýra a přiklopíme dalším toastovým (ještě neopečeným) chlebem. Krok 4: Na něj položíme 2 plátky hermelínu, mezi které vložíme plátek taveného sýra. Krok 5: Vše zapečeme pod grilem do zezlátnutí sýra. Podáváme se zeleninou.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Na plech na pečicí papír položíme 2 toastové chleby, lehce pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 5-7 minut. Krok 3: Na opečené chleby položíme plátek sýra, plátek šunky a 2 tenké (asi 0,5 cm) plátky taveného sýra a přiklopíme dalším toastovým (ještě neopečeným) chlebem. Krok 4: Na něj položíme 2 plátky hermelínu, mezi které vložíme plátek taveného sýra. Krok 5: Vše zapečeme pod grilem do zezlátnutí sýra. Podáváme se zeleninou.
Zveřejněno 23. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené sýrové toasty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V7Do
Moje poznámka
Zapečené sýrové toasty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V7Do
Nejnovější recepty
Kokosovo-kakaové cukroví
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 18 hodinami
Hostomický likér
Přidáno před 21 hodinami
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 22 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno 4. 12. 2024 12:00
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno 4. 12. 2024 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce a Silvestr s chutí luxusu: Tesco Finest přináší sváteční delikatesy pro každý stůl
Jak na to nejlepší kapání do polévky? Vynikající zavářku uděláte jen ze dvou ingrediencí, vylepšit ji můžete bylinkami
Prosincové pranostiky: „Lepší Vánoce třeskuté než tekuté,“ či „Prosinec, když je studený, bílý, ovoci a vínu se urodí.“
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na česneku a cibulce
llub1 před 3 hodinami
Nepečené mandarinkové řezy
Jana1973 před 17 hodinami
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz před 17 hodinami
Kuře na kari
Hanina65 před 18 hodinami
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 22 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 23 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 23 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 23 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 23 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 23 hodinami
Tématické fráze:
zapečené toasty,
zapečené tousty na plechu v troubě,
zapečené sýrové tousty,
zapečené toasty v troubě,
zapečené tousty v troubě,
sýrové toasty,
zapékané toasty,
toasty v troube,
zapečený toast,
syrovy toast,
toasty zapecene,
zapečené tousty,
toasty z trouby,
sýrové tousty,
zapečený tousty na plechu v troubě,
toasty zapecene v troube,
toast zapečený v troubě,
tousty v troubě,
zapečené toasty recepty,
toasty
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
sýr eidam,
šunka,
sýr hermelín,
sýr tavený,
olej olivový
Komentáře (20)