Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pečená hovězí žebra se zeleninou, vínem a pivem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie65 096 kJ /
15 558 kcal
Bílkoviny815,42 g
– z toho živočišné bílkoviny0,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny814,75 g
Tuky163,47 g
– nasycené43,79 g
– nenasycené114,12 g
–– mononenasycené32,53 g
–– polynenasycené81,59 g
––– omega 30,05 g
Vláknina2 434,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49,79 g
Sůl108,20 g
Sacharidy1 457,43 g
– cukry732,55 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 ks 2 ks krátkých masitých hovězích žeber (ta moje vážila 1,2 kg) Hovězí žebra
2 2 větší šalotky Šalotka čerstvá
1 1 velký nebo 2 malé stroužky česneku
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
70 g 70 g rajského protlaku Protlak rajčatový 70 g
20 g 20 g třtinového cukru Cukr třtinový 20 g
20 g 20 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
špetka špetka pálivé papriky Paprika pálivá
100 100 – 120 g celeru Celer bulva čerstvá 54000 g
2 2 oškrábané mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 větvičku 1 větvičku rozmarýnu Rozmarýn sušený
2 větvičky 2 větvičky tymiánu Tymián sušený
2 dl 2 dl červeného suchého vína (měla jsem Tarapacu) Víno červené suché 200 ml
½ l černého piva (Kozel) Pivo tmavé 10ᵒ
2 ks 2 ks jarní cibulky na dozdobení Cibulka jarní čerstvá
sůl Sůl mořská
mletý černý pepř Pepř černý mletý
100 ml 100 ml vývaru na podlévání (může být i více v případě potřeby dalšího podlévání) Vývar hovězí 100 ml
2 2 polévkové lžíce přepuštěného másla (lze použít i sádlo) Ghí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.