Nutriční hodnoty (Pečená hovězí žebra se zeleninou, vínem a pivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 65 096 kJ / 15 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 815,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 814,75 g |
| Tuky | 163,47 g |
| – nasycené | 43,79 g |
| – nenasycené | 114,12 g |
| –– mononenasycené | 32,53 g |
| –– polynenasycené | 81,59 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 2 434,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 49,79 g |
| Sůl | 108,20 g |
| Sacharidy | 1 457,43 g |
| – cukry | 732,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 ks 2 ks krátkých masitých hovězích žeber (ta moje vážila 1,2 kg) | Hovězí žebra | |
| 2 2 větší šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 velký nebo 2 malé stroužky česneku | ||
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 70 g 70 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 70 g |
| 20 g 20 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 20 g |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| špetka špetka pálivé papriky | Paprika pálivá | |
| 100 100 – 120 g celeru | Celer bulva čerstvá | 54000 g |
| 2 2 oškrábané mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 větvičku 1 větvičku rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 2 větvičky 2 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
| 2 dl 2 dl červeného suchého vína (měla jsem Tarapacu) | Víno červené suché | 200 ml |
| ½ l černého piva (Kozel) | Pivo tmavé 10ᵒ | |
| 2 ks 2 ks jarní cibulky na dozdobení | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 100 ml 100 ml vývaru na podlévání (může být i více v případě potřeby dalšího podlévání) | Vývar hovězí | 100 ml |
| 2 2 polévkové lžíce přepuštěného másla (lze použít i sádlo) | Ghí | |