

Fazolky na slanině
Suroviny 3 porce
- fazolkové lusky (sáček-cca 350g )
- anglická slanina 200 g
- malá cibule
- sůl
Postup přípravy receptu
Na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na trošce oleje do skleněna, poté přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a restujeme dále.
Když začně slaninka pouštět tuk, přidáme fazolkové lusky a restujeme.
Po chvilce přilijeme trošku vody, ne moc, jen trošku, fazolky se nesmí dusit, pak by byly blátivé :o(
Podle chuti osolíme a doděláme do měkka.
Poznámka od kuchařky
Je to výborná příloha ke grilovanému masu. Komu stačí jako maso slaninka, pak doporučuji brambory pečené v troubě. U nás se nikdy nejedly fazolky, ale těchto se doma jen zapráší.
Fotečku dodám později :o)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolky na slanině
-
eli:Mražené určitě ne, ty sypu rovnou na pánev. Ovšem jak s čerstvýma...to nevím
-
je třeba ty fazolky předtím povařit?
-
takto upravené fazolky miluju, dělávám podobně
-
K fazolkám jsem si vypěstovala v dětství velký odpor.Především k těm na kyselo.Tato úprava mne již velmi dlouho lákala a tak jsem se do ní pustila a nelituji
Určitě zopakuji.Přidávám bod i foto
Podávala jsem jako přílohu ke kotletkám s cuketou od Isindy http://www.toprecepty.cz/recept/21030-kotletky-na-pestu-a-horcici-s-cuketou/
-
Dnes jsem vařila k obědu bylo to úžasné dávám plusový bodík a celá rodina chválí
-
Všem Vám mooc děkuji, určitě vyzkouším verzi s česnekem a libečkem (bez toho si neumím představit polívku)
-
sunnlee moc se mi ten receptík hodil pro dnešní oběd,dobrá inspirace dávám bodík.Pochvala od celé rodiny.
-
Také znám, ale dávám jen česnek
. V restauracích je to moje oblíbená příloha k masu (fazolky nebo listový špenát na smetaně...mňam - lepší než nějaké hranolky
).
-
ja k fazulkam vzdy pridavam libecek...maminka ma tak naucila, o par dni pride k nam manzelova maminka...nemasozravka...takze urcite ukladam na uvarane
-
Sunnylee
tuhle mňamku znám,dělám a mám moc ráda
.Chutná mi také k masíčku
,ale můžu je i jen tak samotné nebo s bramborem
.Přidávám ještě česnek na plátky a po nandání na talíř ,jemně ochutím čerstvě mletým pepřem.Máš boďku a já zase o nápad víc na večeři
-
Fazolky mám rád v jakékoli formě. Takže recept pro mě. Díky.