Nutriční hodnoty (Mrkvová polévka lehká)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 069 kJ / 255 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,30 g |
| Tuky | 9,20 g |
| – nasycené | 5,50 g |
| – nenasycené | 3,46 g |
| –– mononenasycené | 2,70 g |
| –– polynenasycené | 0,76 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 248 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 33,13 g |
| – cukry | 13,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 středně velkých mrkví | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce octa | Ocet lihový | 22.5 ml |
| cukr dle potřeby | Cukr bílý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček na ozdobu | Libeček čerstvý |