

Zavařování v myčce
Suroviny
- zelenina
- ovoce
Postup přípravy receptu
Ovoce či zeleninu zalejeme nálevem dle vlastní chutě či receptu, zavíčkujeme a vložíme do myčky.
Spustíme nejdelší program - většinou je na 70 °C a necháme ho proběhnout celý včetně oplachů.
Pak sklenice vyndáme, otočíme víčkem dolů asi na 10 minut a pak necháme normálně vystydnout a uložíme.
Poznámka od kuchařky
Dost jsem o tomto druhu zavařování četla na netu, letos jsem to vyzkoušela. Největší problém mi dělalo naskládat do myčky sklenice tak, aby stály rovně.
Pokud k zavařovaným sklenicím přidáte i nádobí, nevkládejte žádné mycí tablety ani jiné chemikálie!
Počítejte s tím, že pokud dáte do myčky větší množství sklenic, doba "mycího" programu se prodlouží. Na obrázku je právě otevřená myčka se zavařenými 24 sklenicemi, doba programu se prodloužila o 1/3 času.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zavařování v myčce
-
Mikesanda1: Ve staré myčce to šlo! To byla energeticky neúsprná /rok výroby 1993/ !Ohřívala na 80 C, ale v té předešlé a ani v té nejnovější to už nejde.
-
Vyzkoušela jsem minulý rok a ani 1 sklenice nechytla, mám myčku na 70 st. víčka byla nová. Tak nevím kde jsem udělala chybu. Vrátila jsem se k zaváření v mikrovlnce. Myčka by byla vynikající, vejde se tam víc lahví, ale výsledek nejistý.
-
Hella: dobrý den, Helo. Já už spoustu let umývám okurky v pračce. Samozřejmě bez prášku a ždímání. Program nastavím na jemné prádlo. Funguje to a bez práce. Zavařovala jsem i 50 kg, takže pomoc to byla veliká. Hezký den, Dana
-
Také mě to láká vyzkoušet jenže bohužel naše myčka má nejvyší teplotu jen 62C a ne 70C tak nevím to asi nebude fungovat..
-
Daniela: Většina se mi zkazila
-
senses:
Dobrý den. Mohu se zeptat tak co zavarovani v mycce ? Jak se osvědčilo ? -
Blanka Horáčková: já bych řekla,že sůl by nevadila,ale leštidlo bych nedala
připravila bych myčku na zavařování,takže bych počkala až leštidlo bude svítit kontrolkou a pak bych teprve zavařovala
-
Chci se zeptat, jakým způsobem dostáváte z myčky chemikálie. Tabletu samozřejmě nedám, ale jde mi o sůl a leštidlo.
-
No řekl bych, že možná ani není nutné nastavovat dlouhý intenzivní program tak nějak jako laik tipuji, že hlavní práci při zavařování v myčce odvádí sušící fáze myčky. Ale muselo by se to ozkoušet. My zavařujeme pouze lečo, takže to příští rok když tak zkusím.
-
masik: I ořechy tak můžeš zavařit. Já je zavařuji v mikrovnce http://www.toprecepty.cz/recept/2453-zavarovani-or....
-
Nezkoušel jste někdo ořechy v myčce?
-
Jitka: Je jasné, že se musí okurky před naložením umýt. Záleží na počasí kdy se sbírají, ale někdy jsou z tržnice nebo ze záhonu i od bláta. Pokud je namočíte, jdou lépe umýt příp. vydrhnout kartáčkem. Pokud je chvíli necháte ve vodě, můžete pozorovat, že vypouštějí bublinky tj. pění. Já je nechávám namočené max. pár hodin, pokud je nechám přes noc, zdají se mi rozmáčené, ale to záleží na odrůdě okurky. Nejlepší k nakládání jsou hrubosrsté, např. Dalila F1.
-
Ráda bych se zeptala: proč mají okurky vypěnit, to neznám. Je fakt, že při mytí v pračce pěnily, ale že je nutno je namáčet jsem ještě neslyšela. Jinak děkuji moc autorce za sepsaný postup a všem za komentáře. Dostala jsem tuto radu na trhu pro kupování okurek a spolu s mytím v pračce a zavařováním v myčce je tato práce mnohem jednodušší. I tak je to celé pracný proces. Ještě že to doma ocení.
-
Hella:
rcp sa volá: Zavařování v myčce
1. věta rcp je: Ovoce či zeleninu zalejeme...
Přišlo mi, že můj přípodotek by sedl spíše jinam, konkrétně k rcp na okurky...
No, ač je obrázek OK, tak se z něj nepoznají namáčené okurky, ba ani zda byly perforované vidličkou, což se též z husta dělává... -
Casino: Asi jsem nepochopila tvůj komentář a ohledně obrázku. Když seberu nebo koupím okurky, samozřejmě, že je namočím, aby jednak "vypěnily" a hlavně, abych je mohla vydrhnout kartáčkem, pak je naskládám do sklenic, zaleju nálevem a pak - viz obrázek - je zavařuji. Nebo jsi snad z obrázku usoudil, že je nenamáčím? Nějak mě nenapadlo to psát do receptu, že se mají okurky zavařovat čisté...