Nutriční hodnoty (Boloňské špagety se sójou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 361 kJ / 1 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 77,49 g |
| Tuky | 7,72 g |
| – nasycené | 1,43 g |
| – nenasycené | 4,90 g |
| –– mononenasycené | 1,25 g |
| –– polynenasycené | 3,65 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 84,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,48 g |
| Sůl | 3,07 g |
| Sacharidy | 124,60 g |
| – cukry | 58,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olivový olej (nebo slunečnicový) | Olej olivový | |
| 2 2 velké mrkve + ve stejném poměru celer | Celer bulva čerstvá | 1080 g |
| 120 g 120 g sójového granulátu | Sójové maso | 120 g |
| 500 g 500 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 500 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu (já používám bio) | Bujón zeleninový | 10 g |
| koření na špagety | Provensálské koření | |
| 1-2 1-2 pol. lžíce cukru | Cukr bílý | |
| bazalka (čerstvá či sušená) | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |