Nutriční hodnoty (Květákovo – brokolicový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 379 kJ / 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,27 g |
| Tuky | 40,16 g |
| – nasycené | 7,34 g |
| – nenasycené | 27,91 g |
| –– mononenasycené | 22,54 g |
| –– polynenasycené | 5,37 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 35,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 341 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 50,69 g |
| – cukry | 14,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 malý květák | Květák čerstvý | |
| 1 1 malá brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 1 prolisovaný stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce vývaru | Vývar hovězí | 60 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce vínneho octa | Ocet vinný bílý | 40 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého suchého vína | Víno bílé suché | 15 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |
| 1 1 menší nadrobno nasekaná kyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |