Nutriční hodnoty (Dýňové rizoto s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 665 kJ / 2 071 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,81 g |
| Tuky | 173,87 g |
| – nasycené | 85,56 g |
| – nenasycené | 76,18 g |
| –– mononenasycené | 67,57 g |
| –– polynenasycené | 8,61 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 18,37 g |
| Cholesterol | 315 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 50,45 g |
| – cukry | 21,60 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky rýže basmati | Rýže basmati loupaná | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 4 PL 4 PL olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 450 g 450 g máslové dýně | Dýně máslová čerstvá | 450 g |
| 100 g 100 g parmazánu | Parmezán | 100 g |
| 2 dcl 2 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 2 2 ČJL dýňového koření | Skořice ceylonská mletá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |