Nutriční hodnoty (Ranní vaječná omeleta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 005 kJ / 479 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,89 g |
| Tuky | 31,35 g |
| – nasycené | 10,85 g |
| – nenasycené | 13,21 g |
| –– mononenasycené | 10,71 g |
| –– polynenasycené | 2,49 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 3,36 g |
| Cholesterol | 804 mg |
| Sodík | 343 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 17,55 g |
| – cukry | 13,35 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 celá vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3-4 3-4 chery rajčat | Rajče červené čerstvé | 210 g |
| 0,5-1 dl 0,5-1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
| provensálské koření | Provensálské koření | |
| cca 1/4 cca 1/4 kávové lžičky kari | Kari | |
| chilli špetka, ale záleží na chuti | Chilli paprička sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| lžička lžička másla | Máslo kravské |